Alles onder één dak: aanbesteden schoonmaak, kwaliteitsmetingen en contracttoetsen

Goede samenwerking door tijdige informatie, heldere rapportages en nakomen van afspraken

Barlaeus Gymnasium: aanbesteden schoonmaak, kwaliteitsmetingen en contracttoetsen

D. (Dirk) Van der Meiden

Hoofd Ondersteunende Diensten bij Het Barlaeus Gymnasium
Het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam is een openbaar gymnasium met ruim achthonderd leerlingen, negentig docenten en vijftien ondersteunende professionals. Het Barlaeus Gymnasium is onderdeel van een stichting met 6 scholen.

MasterKey VSR-meting   MasterKey logo Barlaeus

Dirk van der Meiden is Hoofd van de Ondersteunende Diensten, de interne organisatie die het schoolproces ondersteunt. Met diensten zoals bijvoorbeeld ICT, Roosteren, Administratie, Gebouwbeheer, Facilitaire diensten en Catering zorgt Dirk samen met zijn team ervoor dat alles op ‘rolletjes’ loopt. Al ruim drie jaar werken Het Barlaeus Gymnasium en MasterKey samen.

Aanbesteding schoonmaak

“In 2014 heeft MasterKey ons geholpen met de aanbesteding van de schoonmaak voor 3 scholen,” aldus de heer Van der Meiden. “Zelf hadden we destijds onvoldoende kennis in huis, waardoor we op zoek zijn gegaan naar een partij die ons kon ondersteunen. MasterKey was voor ons een nieuwe partij. Ze hebben ons met de aanbesteding deskundig en plezierig begeleid. Een aanbesteding brengt veel werk met zich mee. Zo zijn er veel documenten die zorgvuldig van A tot en met Z ingevuld moeten worden. Alles werd zorgvuldig en stipt op tijd aangeleverd door MasterKey.”

Kwaliteitsmetingen en contracttoetsen

“MasterKey voert voor ons de VSR kwaliteitsmetingen uit en doet voor ons de contracttoets,” vervolgt de heer Van der Meiden. “Natuurlijk wil je als organisatie weten of het gebouw schoongemaakt wordt zoals afgesproken. Zo’n externe toets houdt alle partijen scherp.”

Samenwerking

Op de vraag of de heer van der Meiden andere bedrijven en organisaties zou aanbevelen voor de begeleiding van een aanbesteding of om de VSR metingen en contracttoets onder te brengen bij MasterKey antwoord hij positief. “De samenwerking met MasterKey is goed, evenals het persoonlijke contact met de accountbeheerder. Afspraken worden nagekomen, we worden goed geïnformeerd en de rapportages zijn helder.”

Advies en kwaliteitsmetingen

Het Barlaeus Gymnasium schakelt MasterKey in voor advies en kwaliteitsmetingen op het gebied van schoonmaakbeheer. Dit bestaat uit:
o Advies en begeleiding aanbesteding
o VSR metingen (4x per jaar)
o Contracttoets (1x per jaar)

Wilt u meer weten over het borgen van schoonmaakkwaliteit en de mogelijkheden één facilitaire dienstverlener voor al uw facilitaire diensten te integreren in uw bedrijf? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen: 055 – 538 45 45. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Zie ook schoonmaak controle en facilitair advies  om te zien wat MasterKey voor u kan betekenen.