Altijd een helder beeld van de kwaliteit

Beoordelingen gebaseerd op visuele waarnemingen en temperatuurmetingen

Direct afspraak maken

HACCP-audit

Hygiëne in keuken en restaurant

Als verantwoordelijke voor de hygiëne in uw (bedrijfs)restaurant, kiest u altijd voor zekerheid. Hygiëne conform de HACCP-normen wilt en moet u aan kunnen tonen. De HACCP-normen zijn zeer uitgebreid en hebben betrekking op tal van processen. Van dagelijkse schoonmaak tot registratie en van hygiëneprotocollen tot presentatie van gerechten, waarnemingen, temperatuurmetingen en controles van procesformulieren. MasterKey voert een HACCP-audit uit en koppelt de bevindingen aan u terug via een rapportage en mondelinge toelichting. Hierdoor krijgt u een helder beeld van de kwaliteit in uw (bedrijfs)restaurant.

Bacteriologische onderzoek

Het bacteriologisch onderzoek biedt feitelijke ondersteuning aan de HACCP-meting. Het is een steekproef bestaande uit een aantal monsterplaatsen in de keuken en restaurant. Hieruit blijkt of oppervlakken goed zijn schoon gemaakt en of er hygiënisch wordt gewerkt. Eventueel kan ook worden gekozen voor monsters van levensmiddelen. De monsters worden in een laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van kiemgetallen en enterobacteriaceae (entero’s). U ontvangt de onderzoeksresultaten in een rapportage. Daarnaast worden de uitkomsten toegelicht, met het advies hoe de resultaten in de toekomst kunnen worden verbeterd.

HACCP-audit

Bij de HACCP-audit worden de bedrijfsvoering in de keuken en het restaurant getoetst. Alle onderdelen worden volledig getoetst op de HACCP-normering. Eén van de essentiële punten is het voorkomen van kruisbesmetting. De beoordelingen worden gebaseerd op visuele waarnemingen en temperatuurmetingen. De HACCP-audit heeft betrekking op algemene en persoonlijke hygiëne in het (bedrijfs)restaurant en keuken, de schoonmaak, de ontvangst en opslag van goederen en de voorbereiding en presentatie van gerechten. We analyseren bovendien de risico’s voor de persoonlijke gezondheid en geven u hierover adviezen. U ontvangt een uitgebreid rapport, waarbij we onze bevindingen illustreren met fotomateriaal. Hiermee kunt u uw facilitaire processen in het (bedrijfs)restaurant optimaliseren en maakt u het (bedrijfs)restaurant veilig voor de bezoekers en gebruikers.

Grip op de hygiëne in uw keuken en restaurant

Bent u benieuwd wat Masterkey voor u kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak via deze link of bel 055 -538 45 45.

Voor de overige dienstverlening van Masterkey, zie schoonmaak controlefacilitair advies en Integrated Facility Management (IFM).