Europese aanbesteding Schoonmaak Havenbedrijf

Helder aanbesteden: het beheersen van de processen van de schoonmaak en gevelreiniging

Europese aanbesteding Schoonmaak Havenbedrijf

Helder aanbesteden: vanuit het probleem de oplossing zoeken

Onlangs heeft MasterKey Havenbedrijf Rotterdam begeleid met een openbare Europese aanbesteding voor gevelreiniging van 71 locaties met in totaal ruim 43.000 m2 schoonmaak. Doel van de aanbesteding was het selecteren van een schoonmaakleverancier die de beoogde kwaliteit levert tegen een marktconforme prijs. In GOM is de partner gevonden om deze opdracht uit te voeren.

Aanbesteding schoonmaak Havenbedrijf

Vooraan vlnr Michel van de Berg van GOM Schoonhouden en Danny Blok van Havenbedrijf Rotterdam N.V. Achter hen de dames Mihane Bajraktali en Marjan Hout, beiden van GOM Schoonhouden. Op de achterste rij vlnr: Paul Tuerlings (GOM), Tjebbe Westerbeek (Havenbedrijf), Fred Janssen (MasterKey), Rian Monhemius (GOM), Bobby Hohmarow (GOM), Jan Halfman (MasterKey) en Erik Tas (Havenbedrijf).

Beoogde kwaliteit borgen

Havenbedrijf Rotterdam heeft veel bemande en onbemande gebouwen verspreid over een groot gebied in Rotterdam en omgeving. Gevelreiniging was al enige tijd een probleem. De vraag vanuit het Havenbedrijf Rotterdam aan MasterKey was hoe de beoogde kwaliteit van schoonmaak geborgd kon worden. Door vanuit het probleem de oplossing te zoeken, namelijk het beheersen van de processen van de schoonmaak en gevelreiniging, wordt voldaan aan de wensen en behoefte van het Havenbedrijf Rotterdam. Hiermee heeft MasterKey een heldere invulling gegeven aan deze aanbesteding.

Professionele en transparante begeleiding

Samen met het Havenbedrijf heeft MasterKey binnen 6 maanden deze Europese aanbesteding op professionele en transparante wijze begeleid. MasterKey was verantwoordelijk voor het advies over de inhoud, het bestek, de schouwing, de beoordeling van de casussen en de feedback aan inschrijvers. Daarnaast heeft MasterKey ook het contractbeheer aangescherpt, zodat het Havenbedrijf Rotterdam meer grip heeft op de schoonmaak de komende jaren.

Beheersen van facilitaire proces

De probleemoplossing vanuit GOM was gericht op het beheersen van het schoonmaakproces en de instandhouding van de verschillende gevels van het Havenbedrijf Rotterdam. Hierdoor zal GOM invulling geven aan inzicht, overzicht en beheersing van financiën, kwaliteit en communicatie en zijn de voorwaarden gecreëerd om te voldoen aan alle KPI’s uit het bestek.

Leveren wat je belooft, wordt beloond

Het contract wordt aangegaan voor 3 jaar waarbij ‘leveren wat je belooft’, wordt beloond. Het kost het Havenbedrijf Rotterdam niets extra’s. Zij krijgen hiermee de garantie dat de kwaliteit van de schoonmaak en gevelreiniging goed en conform afspraak is. Voor GOM levert dit contract extra rendement en omzet op, omdat er een bonus van maximaal 4 jaar aan verbonden is. Zo wordt een win-winsituatie gecreëerd, die een optimale samenwerking stimuleert.

Over MasterKey

MasterKey biedt facilitaire oplossingen aan klanten en leveranciers. Praktijk-ervaringen zijn vertaald naar software en apps. Alle werkzaamheden komen voort uit het dienstenaanbod advies, audits en software. Hieraan ten grondslag ligt het beheersen van de facilitaire processen voor zowel opdrachtgevers als leveranciers op het gebied van financiën, kwaliteit en communicatie.

Over Havenbedrijf Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam zorgt voor de ontwikkeling, aanleg, beheer en exploitatie van het Rotterdamse havengebied. Verder bevordert het een effectieve, veilige en efficiënte scheepvaartafwikkeling in de Rotterdamse haven en het aanloopgebied voor de kust.

Over GOM

Gom biedt een compleet pakket aan schoonmaakdiensten. Met 8000 schoonmakers werken we door heel Nederland aan een schone omgeving, waarin mensen zich prettig voelen. Gom was in 1966 het eerste onderdeel van de Facilicom Group, inmiddels met 32.000 medewerkers en een omzet van meer dan € 1 miljard marktleider in facilitaire dienstverlening. Facilicom Group bestaat uit bedrijven in schoonhouden, beveiliging, bedrijfscatering, bouw, installatietechniek en huishoudelijke ondersteuning.Gom