Gemeente Zutphen, Epe, Lochem en Voorst hebben het in de vingers

Grip op schoonmaak door het selecteren van de beste dienstverlener en het inrichten van het contractbeheer

Gemeente Zutphen, Epe, Lochem, Voorst: Aanbesteding schoonmaakonderhoud en glasbewassing

Martin Fransen is werkzaam bij Team Vastgoed van gemeente Zutphen. Vanuit deze rol is hij betrokken geweest bij de Europese aanbesteding van het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing. Gemeente Zutphen heeft deze aanbesteding samen met de omliggende gemeenten Epe, Lochem en Voorst gedaan.

Schoonmaakonderhoud

“MasterKey heeft ons begeleid bij het selecteren van de voor ons beste schoonmaakdienstverlener en het inrichten van het contractbeheer. Dit laatste was voor ons een grote wens, omdat wij op het moment van de aanbesteding niet voldoende aandacht hadden voor het contractbeheer. We hadden geen grip op het schoonmaakonderhoud,” aldus Martin Fransen.

Kennis van zaken

“Ook in 2009 heeft MasterKey ons begeleid bij de schoonmaakaanbesteding voor de Stedendriehoek – gemeente Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst, Deventer en Zutphen. We waren al bekend met de dienstverlening van MasterKey. Het is een partij met verstand van zaken als het gaat om schoonmaakaanbestedingen. – De aanpak van het totale project is zeer naar tevredenheid verlopen door de kennis van zaken op het gebied van aanbestedingen, schoonmaak, glasbewassing en contractbeheer,” vervolgt Martin.

Grip op facilitaire diensten

De 4 gemeenten besloten om het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing gezamenlijk aan te besteden. Ze creëerden hiermee meer inkoopvolume. Doel was om een schoonmaakcontract af te sluiten voor zeven jaar met een partij die kwalitatief goede schoonmaak levert. Vooral het contractbeheer was een belangrijk aandachtspunt. Het contractbeheer was in de afgelopen contractperiode verwaterd. MasterKey heeft tijdens de aanbesteding de prestatie-indicatoren vastgesteld. Deze kunnen nu goed worden gemonitord en de gemeenten komen niet meer voor verrassingen te staan.

Actiepunten

Vier keer per jaar vind er een kwartaaloverleg plaats met de schoonmaakdiensterverlener. Ook MasterKey is hierbij aanwezig. Martin vervolgt zijn betoog. “Mede door de verslaglegging met concrete actiepunten houden we grip op de schoonmaak. MasterKey brengt expertise in en houdt ons scherp. Het is erg prettig om op deze manier met elkaar samen te werken.”
Gemeente Zutphen schakelt MasterKey in voor advies, contractbeheer en kwaliteitsmetingen op het gebied van schoonmaakonderhoud en glasbewassing. Dit bestaat uit:
– Advies en begeleiding aanbesteding
– Begeleiding implementatie
– Kwartaal overleg (4x per jaar)
– Belevingsmeting

Benieuwd naar wat MasterKey voor u kan betekenen op het gebied van aanbestedingen?

Meer weten over Facilitair Adviesbureau Masterkey? Zie  schoonmaak controle , Integrated Facility Management en facilitair advies.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs 055 – 538 45 45. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.