MasterKey begeleidt Europese aanbesteding bij het Zuiderzeemuseum

Een uitdagende opdracht van 24 schoon te houden gebouwen

MasterKey begeleidt Europese aanbesteding bij het Zuiderzeemuseum

Advies door MasterKey

Het Zuiderzeemuseum heeft zich bij het selecteren van een nieuwe schoonmaakpartij laten begeleiden door facilitair adviesbureau MasterKey. De expertise en gunstige prijsstelling waren voor het Zuiderzeemuseum de belangrijkste redenen om te kiezen voor de begeleiding door MasterKey bij de aanbesteding van het schoonmaakonderhoud.

Een uitdagende opdracht

De opdracht voor het Zuiderzeemuseum bestond uit schoonmaakonderhoud bij het gehele publiek toegankelijke deel van het binnenmuseum, een divers aantal publiek toegankelijke locaties en dienstlocaties op het buitenmuseum en het ontvangstgebouw, vanwaar bezoekers per boot richting het buitenmuseum worden vervoerd. Er was sprake van 24 schoon te houden gebouwen met een totale oppervlakte van circa 5.850 m2. De geografische spreiding van de gebouwen, de wisselende openingstijden van de verschillende locaties, de piekmomenten in schoolvakanties en de vele extra activiteiten – zoals evenementen en exposities – maakten deze opdracht uitdagend.

Het juiste karakter

Het Zuiderzeemuseum was op zoek naar een schoonmaakleverancier die goede kwaliteit levert tegen een reële prijs. Maar dit was niet het enige. Ook het karakter van de operationeel verantwoordelijke medewerkers werd centraal gesteld binnen het proces. Helder communiceren, een proactieve houding en het nemen van initiatief waren de belangrijkste karaktereigenschappen. Door middel van interviews kon de partij worden geselecteerd die past bij de mentaliteit van het Zuiderzeemuseum. Deze keer werd niet het management gevraagd om deel te nemen aan het interview, maar de rayonmanager / objectleider en voorman zijn uitgenodigd om meer te vertellen over hun werkwijze.

Langdurige samenwerking

Het Zuiderzeemuseum kent veel verschillende werkprogramma’s. Deze zijn afgestemd op het seizoen, het verwachte aantal bezoekers en daarmee de vervuilingsgraad. De vertaling van de werkprogramma’s naar een frequentie waarmee gewerkt kan worden, vormde een echte uitdaging. MasterKey heeft hierin haar meerwaarde getoond. Door de kennis en ervaring is de juiste vertaalslag gemaakt. Hiermee is een stabiele basis gelegd voor de toekomst!

Met behulp van MasterKey heeft het Zuiderzeemuseum in Cantorclin een goede partner gevonden, gericht op vertrouwen en een langdurige samenwerking.

Het Zuiderzeemuseum schakelt MasterKey in voor advies, contractbeheer, kwaliteitsmetingen en software. Dit bestaat uit:
– Advies en begeleiding aanbesteding
– VSR-KMS metingen
– Contracttoets
– MasterKey Performance Monitor
– Kwartaal overleg (4x per jaar)

Benieuwd naar wat MasterKey voor u kan betekenen?

Meer weten over Facilitair Adviesbureau MasterKey? Zie schoonmaak aanbesteden, schoonmaak controle en facilitair advies.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs 055 – 538 45 45. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Over MasterKey

Als onafhankelijk adviesbureau helpt MasterKey haar klanten al ruim 20 jaar om “grip” op hun facilitaire diensten te krijgen en te houden. Dit doen we via onze adviesdiensten, kwaliteitsmetingen en software & apps. Zo begeleiden we (schoonmaak) aanbestedingen, beheren contracten en voeren we kwaliteitsmetingen uit op het gebied van schoonmaak en andere facilitaire diensten. Daarnaast ontwikkelen en leveren we software & apps om informatie over het facilitaire proces te genereren en het zodoende te kunnen beheren.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in de Nederlandse stad Enkhuizen, waar de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee) in beeld worden gebracht. Het museum bestaat sinds 1948. Het is in 1983 uitgebreid met een verzameling van meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee die tezamen een compleet dorp vormen.

Over Cantorclin

Cantorclin is een landelijke – top 10 – schoonmaakorganisatie, gespecialiseerd in goed en gedegen schoonmaakonderhoud. Al 65 jaar zorgen wij voor representatieve, schone kantoren, cleanrooms, apotheken, scholen en retail (winkels) en een motiverende, gezonde, prettige werkomgeving bij onze klanten.