Goede schoonmaakkwaliteit tegen een reële prijs?

Het kan met de MasterKey Performance Monitor

Vraag een gratis demo aan

Maak van schoonmaakkwaliteit een issue

Schoonmaakkwaliteit versus reële prijs

Als opdrachtgever bent u op zoek naar een goede schoonmaakkwaliteit tegen een reële prijs. Oftewel: waar voor uw geld. Een logisch streven, toch?

Mismatch

Helaas blijkt dit in de praktijk nog niet zo simpel geregeld. In de ruim 20 jaar dat MasterKey in de facilitaire branche actief is, zien wij regelmatig een ‘mismatch’ tussen de wensen en behoeften van u als opdrachtgever enerzijds en de leverancier anderzijds. Daar is niemand bij gebaat.

Heldere communicatie

Niet zelden verloopt de dienstverlening over meerdere schijven. Heet is maar de vraag of een verzoek op de juiste plek terecht komt en adequaat wordt opgelost. Hoe fijn zou het zijn als u niet langer afhankelijk bent van deze lijntjes? U wilt dat uw hele organisatie over dezelfde informatie beschikt. U creëert zo grip op de facilitaire dienstverlening. En u voorkomt ook escalaties door het niet tijdig opvolgen van acties.

MasterKey Performance Monitor

MasterKey introduceert de MasterKey Performance Monitor. Een eenvoudig hulpmiddel dat de geleverde prestatie helder weergeeft en uiteindelijk de relatie tussen u als opdrachtgever en uw schoonmaakbedrijf een impuls geeft. Het draagt bij aan samenwerkingsverbanden die gebaseerd is op vertrouwen, dus op echt partnerschap. Een win-win situatie voor iedereen, met een prettigere samenwerking tot gevolg.

Hoe werkt het?

De MasterKey Performance Monitor is een digitale applicatie. De vooraf de vastgestelde prestatie-indicatoren, zoals bijvoorbeeld de schoonmaakkwaliteit, worden gedurende de overeenkomst op een simpele manier gemeten. Dat voorkomt ruis over de geleverde kwaliteit en de gemaakte afspraken. Het zijn korte vragen die leiden tot een uiteindelijke prestatiescore. Bijvoorbeeld Hoe tevreden bent u over de schoonmaakkwaliteit? of Hoe tevreden bent u over de communicatie?. Wanneer er zaken niet in orde zijn of verbeterd moeten worden, kan direct een actie worden aangemaakt. Ook deze acties kunnen worden gemonitord. Hiermee wordt een PDCA-cyclus in het schoonmaakcontractbeheer ingebouwd en heeft u altijd grip op uw schoonmaak.

Prestaties monitoren

Aan de hand van de app of webapplicatie kunt u als opdrachtgever, net als uw leverancier, de prestaties monitoren. Door regelmatig te monitoren (1x per 2 weken) wordt tevens het door ons genoemde ‘menselijk filter’ uitgeschakeld en gaat informatie die over de diverse lagen loopt niet meer verloren. Een schoonmaakbedrijf kent namelijk vaak tussen de 4 en 7 organisatorische lagen. Van schoonmaker, via objectleider, rayonmanager tot uiteindelijk algemeen directeur. Door regelmatig een korte check via de MasterKey Performance Monitor uit te voeren, blijft deze informatie niet ‘hangen’ binnen de lagen van het schoonmaakbedrijf. Alle informatie wordt zichtbaar. Zo kunt u via onze dashboards in één oogopslag de openstaande actiepunten monitoren en verbeteringen in gang zetten.

Resultaten toetsen

Door regelmatig samen met uw leverancier het resultaat van de performance indicatoren te toetsen via de MasterKey Performance Monitor, ontstaat er een objectiever beeld van de resultaten, waardoor de beoogde schoonmaakkwaliteit wordt geborgd.

De voordelen op een rij:

  • Grip op facilitaire zaken
  • Eenvoudig inzien via een webapplicatie of app
  • Duidelijkheid over de performance voor alle partijen
  • Transparante dienstverlening
  • Iedereen altijd dezelfde informatie

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van de MasterKey Performance Monitor? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons voor de gratis demo of bel voor een afspraak op nummer 055 – 538 45 45.