“Europese aanbestedingen worden steeds complexer. Dan is het fijn dat je zaken kunt toetsen."

E.J. (Erik) Tas, Asset Manager Real Estate & Housing bij Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam en MasterKey: 10 jaar partnership

Erik Tas werkt bij het Havenbedrijf Rotterdam op de afdeling Real Estate & Housing als Asset Manager. In zijn functie werkt hij o.a. als contractbeheerder voor de schoonmaak van alle panden voor eigen gebruik. Het Havenbedrijf Rotterdam beheert, exploiteert en ontwikkelt het Rotterdamse haven- en industriegebied en is verantwoordelijk voor het handhaven van een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart. Er werken 1.100 medewerkers in uiteenlopende functies op commercieel, nautisch en infrastructureel gebied. Al ruim 10 jaar werken het Havenbedrijf Rotterdam en MasterKey samen.

Aanbesteding

“Vanuit mijn functie bij mijn vorige werkgever deed ik al zaken met MasterKey. In 2010 ben ik bij het Havenbedrijf Rotterdam gaan werken. Destijds viel ik midden in de aanbesteding van het schoonmaakcontract. Het was een logische stap voor mij om MasterKey te benaderen voor de kennis en ervaring op facilitair gebied,” licht de heer Tas toe.

VSR-kwaliteitsmetingen

“Naast de begeleiding en kennis van Europese aanbestedingen, heb ik zelf veel baat bij de periodieke VSR-kwaliteitsmetingen. Ik probeer deze kwaliteitsmetingen ook altijd mee te lopen met de inspecteur. Je krijgt een goed beeld van de kwaliteit van de schoonmaak als je regelmatig de eigen panden bezoekt. Daarnaast gebruik ik de uitslagen van de rapporten ook voor de beoordeling van het schoonmaakbedrijf. Zo kijk ik of er optiejaren toegekend kunnen worden aan het schoonmaakbedrijf met betrekking tot het contract,” vervolgt de heer Tas. “In de loop der jaren heb ik wel gemerkt dat schoonmaakbedrijven erg gevoelig zijn voor de uitslagen van deze VSR-controles.”

Continuïteit

Voor de heer Tas is de toegevoegde waarde van MasterKey de kennis van zaken met betrekking tot Europese aanbestedingen en de kwaliteit van de metingen. De heer Tas: “Europese aanbestedingen worden steeds complexer en dan is het fijn dat je zaken kunt toetsen. In al die jaren bij het Havenbedrijf Rotterdam heb ik bijna altijd gewerkt met dezelfde inspecteur. Continuïteit is hiermee geborgd. Zo’n inspecteur bouwt kennis op van de panden en weet van afspraken die op dat moment met het schoonmaakbedrijf worden gemaakt. Dit werkt heel prettig!”

Advies en kwaliteitsmetingen

Het Havenbedrijf Rotterdam schakelt MasterKey in voor advies en kwaliteitsmetingen op het gebied van schoonmaakbeheer. Dit bestaat uit:
– de periodieke VSR-KMS kwaliteitsmetingen op alle panden
– de uitvoering van de jaarlijkse contracttoetsing inclusief het voorzitten van de jaarlijkse evaluatie met het schoonmaakbedrijf
– het ruimtebeheer, zodat wijzigingen in de software van MasterKey worden doorgevoerd
begeleiden aanbesteding schoonmaak

Facilitair aanbesteden met Masterkey

Door u te ondersteunen en samen met u te onderzoeken welke aanbestedingsvorm het beste bij uw organisatie past, ontzorgen wij u tijdens het hele traject van de aanbesteding. Neem contact op met een van onze deskundigen op het gebied van facilitair aanbesteden. U kunt ook bellen: 055-5384545.

Voor overige dienstverlening van Masterkey, zie ook schoonmaak controle, integrated facility management (IFM) en facilitair advies.